Nieuws

Terug van vakantie. Uit elkaar ?

Terug van vakantie. Uit elkaar?

In de periode na de zomervakantie wordt het vaakst besloten om uit elkaar te gaan.

In de turbulentie van een scheiding is het soms heel lastig om de goede keuze te maken voor (een) goede adviseur(s). Immers over het algemeen heeft u daarin geen ervaring. Wanneer u in staat bent om nog samen aan tafel te komen praten, verdient het de overweging om ook eens aan de notaris te denken als echtscheidingsadviseur. Er zijn weinig notarissen die dit doen maar ons kantoor is erin gespecialiseerd. Al voor velen hebben wij in gezamenlijk overleg de volledige echtscheiding geregeld. U hoeft naar niemand anders toe !

Wij helpen, begeleiden en bemiddelen in het vaak moeilijke proces van scheiding en wij zorgen er uiteraard voor dat de juridische en financiële/fiscale kant van de scheiding goed geregeld worden, van begin tot het eind. Dit betekent dat u verder niet naar andere adviseurs of advocaten hoeft, behalve eventueel voor hypotheekadvies.
Die ervaring leert dat dit juist in deze omstandigheden een heel prettige gang van zaken is. Bovendien is het eenvoudiger en daardoor ook vaak goedkoper. Immers als u een eigen woning heeft of aandelen in een besloten vennootschap moet u uiteindelijk toch naar de notaris, en wat is er dan handiger dan daar direct naartoe te gaan?

Wanneer kunnen wij u helpen?
Wanneer u samen tot de conclusie komt dat scheiding de beste optie is en u bereid en in staat bent alles samen in onderling overleg te regelen, ook als u nog minderjarige kinderen heeft en zowel wanneer u getrouwd bent, geregistreerd partner of samenwoners bent.

In samenwerking met u allebei kunnen we dan bespreken en vastleggen hoe u onder andere de (financiële) zorg voor de kinderen, het ouderschapsplan, eventuele partneralimentatie, het verdelen van de gemeenschappelijke bezittingen, inclusief huis en eventueel onderneming, en het wel of niet delen van pensioen wilt regelen.
Het is van belang dat deze afspraken zorgvuldig en weloverwogen worden gemaakt en dat aan de belangen van beide partners goed aandacht wordt besteed.

De gemaakte afspraken leggen we dan vast in een convenant in de vorm van een notariële akte.
Wij zorgen er vervolgens voor dat het convenant bij de rechtbank wordt ingediend en de rechter spreekt dan de scheiding uit.

Uiteraard is het van belang dat een en ander juridisch en fiscaal klopt en helder is geformuleerd. Het convenant is immers een contract dat over het algemeen nog lange tijd moet werken, ook wanneer de omstandigheden wijzigen. Daarom is het belangrijk dat het zo gedetailleerd mogelijk wordt gemaakt met een blik naar de toekomst.
Dit geeft uiteindelijke aanzienlijk minder kans op interpretatieproblemen en conflicten omdat zaken duidelijk geregeld zijn. En komt er toch een meningsverschil dan is er altijd een goed “handvat”!

Een belangrijk advies
Maak tijd vrij om te scheiden. Denk er goed over na en bereid u goed voor. Scheiden doe je niet even. Het is immers bepalend voor de toekomst van ieder gezinslid! Wij kunnen u in het gehele traject begeleiden en helpen u uw scheiding in gezamenlijk overleg op een goede manier af te ronden.

Mocht u, wanneer u dit heeft gelezen, informatie willen, neem dan gerust contact op met ons kantoor. Wij informeren u graag. Een oriënterend kennismakingsgesprek is vrijblijvend!

Laatste nieuws

16-10-2018

OPEN DAG 3 NOVEMBER 2018

Lees meer