Bel of mail ons
T: 078 - 612 64 66
E: info@goedegebuurenotariaat.nl

Adres
Rotterdamseweg 40
3332 AJ Zwijndrecht

Teboekstelling van schepen

Als u als particulier eigenaar bent van een recreatievoertuig of woonark, is het goed te weten dat uw schip kan worden ingeschreven in het scheepsregister. Deze inschrijving wordt ‘teboekstelling’ genoemd. Na de teboekstelling wordt een brandmerk op uw schip aangebracht. Teboekstelling is ook mogelijk bij een schip in aanbouw.

De voordelen van een teboekstelling?
- Er kan een hypotheek op uw schip gevestigd worden.
- Het vormt juridisch bewijs, waardoor terugvordering na diefstal en doorverkoop mogelijk is.
- Het biedt bescherming bij faillissement van de werf als uw schip nog in aanbouw is.

Het vestigen van hypotheek kan interessant zijn als u de aankoop geheel of gedeeltelijk met een lening wilt financieren.

Het vestigen van hypotheek op een schip gebeurt, net als op onroerende zaken, door middel van een notariële akte en inschrijving van de akte in het register. Dit geldt ook voor de overdracht van schepen die al zijn geregistreerd.

Als u de aankoop met een hypothecaire lening financiert moeten de teboekstelling en het vestigen van de hypotheek samenvallen. U kunt immers alleen een schip registreren waarvan u eigenaar bent en om eigenaar te worden moet u de koopsom voldoen, waarvoor u de hypothecaire lening nodig heeft. Wij kunnen u bij dit traject begeleiden en zowel de teboekstelling als de hypotheek voor u verzorgen.

Neem voor nadere informatie over het maken van een afspraak contact met ons op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Ga terug naar Particulier onroerend goed.